en Sin categorizar

Sabies que el 45 per cent de les persones fa llistes de nous propòsits cada any? Potser et sonin alguns dels més populars i coneguts: deixar de fumar, baixar de pes, canviar els hàbits alimentaris, fer esport, llegir més o passar més temps de qualitat amb la família … Parlem de tot això amb Minerva Castillo, coach en Salut i Benestar i facilitadora de Mindfulness, qui ens desgrana per què costa tant complir els propòsits d’any nou.

No et desanimis, però has de saber que només un 12 per cent aconsegueix complir els seus propòsits. I tu pots ser una d’aquestes persones. Segueix llegint.

Al desembre comencem a avaluar les vivències de l’any que acaba, i comencem a visualitzar com ens agradaria que fos el nostre any nou, amb els famosos i coneguts nous propòsits que, en nombroses ocasions, s’acaben esvaint en un o dos mesos.

Atrapats a la zona de confort.

Som especialistes en crear excuses perfectes per deixar de fer o no començar tot allò que ens pugui suposar un esforç.

El nostre cervell crearà qualsevol pensament que ens mantingui en la rutina, en el “pilot automàtic” o a la nostra zona de confort, per no desviar-se d’aquesta aparent seguretat.

I això es deu al fet que els humans som éssers de costums, i canviar un hàbit, requereix d’una mica més de voluntat (sobretot al principi) per incorporar-lo i mantenir-lo en el temps.

Per què ens costa tant mantenir la motivació?

Pot ser degut a diversos motius: és possible que ens hàgim marcat un objectiu poc realista i massa ambiciós. I això ens condueix a sentir-nos sobrepassats i frustrats.

En d’altres ocasions ens marquem propòsits que no són genuïnament nostres. Són més fruit d’un interès extern que no pas intern.

O pot ser que l’objectiu sigui massa genèric, i ens costi definir com portar-lo a la pràctica.

Llavors, com aconseguir materialitzar els propòsits?

1. Assegura’t que els teus propòsits sorgeixen d’un desig intrínsec per aconseguir una situació de millora.

2. Valora si és un objectiu realista i que realment puguis assolir.

3. Divideix el teu objectiu en altres objectius més petits i assequibles. Potser et porti una mica més de temps, però tindràs més possibilitats d’aconseguir-ho.

4. Coneix-te i descobreix quines són les teves veritables necessitats. En quina mena de persona et vols convertir a través d’aquest propòsit.

5. Felicita’t per cada avanç, per petit que sigui. I si avui no ho aconsegueixes, no et jutgis, tracta’t amb amabilitat i afecte, i adona’t del que podries fer diferent demà.

6. Gaudeix del teu propòsit. Sent-lo com un acte d’amor, no com una obligació.

7. Aprèn a regular els teus estats emocionals, perquè no depengui d’ells la teva motivació, i continuis fort i compromès/a.

8. Busca suports, si necessites sentir-te acompanyat/a en el procés. Això t’ajudarà a no sentir-te sol/a i mantenir-te amb fermesa en els moments més difícils.

I recorda que el veritable èxit és estar a gust amb la teva pròpia vida.

No esperis més per aconseguir-ho!

www.minervacastillo.es