en Sin categorizar

La ORP Conference Cartagena d’Índies 2018 ha estat inaugurada avui a Cartagena d’Índies (Colòmbia), una important cita en què participa activament Salut i Treball. El nostre director general Paco Lari intervindrà demà en una taula rodona que portarà per títol ‘La col·laboració entre tècnics i metges del treball davant els riscos nano’ al costat de Asun Galera, Felipe Muñoz i Ketty Villanueva, un tema que preocupa i ocupa al sector.

‘La transformació digital a la estratègia preventiva’ és el títol del XVIII Congrés Mundial ORPconference en Prevenció de Riscos Laborals i Assegurances. Aquest interessant congrés ha estat organitzat per la Fundació Internacional ORP i el CERpIE – UPC i està dirigit pel també director de l’CERpIE – UPC, el professor Pedro R. Mondelo. Seran tres dies d’intens treball, fins el 21 de setembre dia de la clausura, en què tots els ponents analitzaran i debatran intensament sobre aquests temes tan d’actualitat.

La digitalització de les empreses és una realitat i amb això la generació de dades a temps real però s’ha de dotar a les dades d’emoció, referenciar a la persona perquè permetin generar accions preventives rellevants que facin realitat la visió zero.

D’altra banda, la Gestió Innovadora del Coneixement que s’embranca i dóna sentit a la cadena de valor, permet orientar el futur mitjançant un full de ruta el nord ve orientat per la responsabilitat i té el seu bressol en l’ètica.

A ningú se li escapa que no és el mateix tenir la prevenció dels riscos laborals incorporada a l’empresa de ser una empresa que integra la prevenció. Ser una empresa que pensa en prevenció i pren les seves decisions seguint directrius científiques i obviant apunts d’aparença és posicionar-se en el paradigma preventiu d’aquest segle i no quedar-se a la part visible de l’iceberg.