en Sin categorizar

Article d’opinió signat per Paco Lari, director general de Salut i Treball, i publicat a Diari de Tarragona amb motiu dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

“En unes hores es farà realitat un somni que, per poder materialitzar-se, ha hagut de sortejar entrebancs de tota mena. Alguns d’ells mai vistos, tot sigui dit. A Tarragona som així, sembla que ens agradi patir i buscar sempre el camí més costerut. Però al final ens en sortim i, en aquest cas, desitjo que amb nota.

La història d’aquests Jocs Mediterranis serà la suma de moltes històries de persones, d’institucions, d’organitzacions, de clubs, d’esportistes i també d’empreses. A Salut i Treball, com a firma fortament arrelada al territori, vam decidir aportar el nostre granet de sorra i convertir-nos en una empresa “amiga” dels Jocs, ja que enteníem i entenem que aquest esdeveniment va més enllà de l’esport per convertir-se en un envejable aparador internacional per a la promoció dels actius de Tarragona i la seva àrea d’influència. Per tant, si volíem que fos l’èxit que desitgem que sigui no ens hi podíem quedar al marge.

A més, els valors vinculats al món de l’esport tenen molt a veure amb els que nosaltres promovem i més des de que hem decidit impulsar el concepte Empresa Saludable amb tot un seguit d’ambicioses iniciatives que, aviat, donarem a conèixer. I que se sumaran a la nostra experiència en el camp de la prevenció de riscos laborals, en el sentit de que una organització que té cura del benestar del seu equip i afavoreix que treballi en les millors condicions possibles és molt més competitiva, la qual cosa té una incidència directa en la rendibilitat de l’empresa.

Voldria apuntar també que de la mateixa manera que per Tarragona aquesta aposta ha estat una gran fita i un esforç, que s’ha encarat amb il·lusió i determinació, per nosaltres els Jocs han estat un test per mesurar la capacitat en donar resposta a grans reptes.

Confiem que l’organització, que ens ha portat fins aquí, faci també una bona feina durant la seva celebració i el que és tant o més important: tregui el màxim partit al llegat que ens deixaran.

I és que la ciutat rebrà dels Jocs unes infraestructures esportives de primer nivell que caldrà optimitzar en quant a ús. A més, Tarragona guanyarà pes i prestigi a nivell internacional i aquesta serà una herència que, també, caldrà administrar i rendibilitzar amb intel·ligència.

De fet, per anar bé els Jocs Mediterranis haurien de ser capaços de marcar un abans i un després. Suposar una disrupció (paraula de moda) en la realitat d’un territori que té tots els asos a la mà per ser encara molt més competitiu, atractiu i proactiu però que, poder per falta de més autoestima, no acaba d’enlairar-se.

Potser li estic demanant massa a aquests Jocs, però ho faig des del convenciment de que tota aquesta ingent feinada que s’ha fet en els darrers anys, des d’àmbits molt diversos, tindrà el recorregut necessari per permetre assolir aquest imprescindible punt d’inflexió i millora en la projecció de Tarragona.”